czwartek, 10 listopada 2011

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem

Uwielbiam kapuściane surówki, a Wy?
Szybko i zdrowo a smakuje wyśmienicie.
Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem przepis:
Składniki:
  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 kwaskowe jabłko
  • 1 duża marchew 
Na sos:
  • 1 łyżka białego octu
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta cukru 
Przygotowanie:
  • Składniki sosu dobrze wymieszać.
  • Kapustę poszatkować, marchew i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach.
  • Wymieszać składniki i polać sosem.
  • Jeszcze raz dobrze wymieszać.
  • Zostawić na 15 minut do zmacerowania.
Smacznego.
Przepis własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger