Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 10 listopada 2011

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem

Uwielbiam kapuściane surówki, a Wy?

Składniki:
  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 kwaskowe jabłko
  • 1 duża marchew
                                 Na sos:
  • 1 łyżka białego octu
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta cukru
Składniki sosu dobrze wymieszać.
Kapustę poszatkować, marchew i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Wymieszać składniki i polać sosem.
Jeszcze raz dobrze wymieszać.
Zostawić na 15 minut do zmacerowania.
Smacznego.
Przepis własny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...