Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 22 grudnia 2011

Śledź w pomidorach z rodzynkami

Te śledzie zauroczyły moje kubki smakowe, polecam i Wam.

Z mojego stołu znikają tak szybko jak się pojawiają. 
Z Twojego znikną równie szybko, zapewniam.
Warto popróbować na wigilijny stół i zauroczyć biesiadników.
             Składniki:
  • 300 g filetów śledziowych
  • 400 g cebuli
  • 100 g oleju
  • koncentrat pomidorowy - 100 g
  • 1/2 szklanki rodzynków
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  •  sok z 1/2 cytryny 
  • pieprz świeżo mielony
  • mielona papryka - ok. 1 łyżeczki
  • ziele angielskie - 10 ziarenek
  • liść laurowy - 2 - 3 sztuki
Śledzie moczyć przez 1 godzinę.
Potem pokroić je na kawałki.
Cebulę pokroić w pół plasterki, dodać sól, cukier -  do smaku, pieprz i zeszklić wszystko na oleju.
Dodać koncentrat, rodzynki,  paprykę, ziele angielskie, liść laurowy i sok z cytryny do smaku.
Do masy z cebulą gdy przestygnie dodać kawałki śledzi.
Wymieszać.
Zostawić na kilka godzin.

Smacznego.
Przepis z archiwum.

3 komentarze:

  1. wypróbuję chętnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam... miałam już więcej nie robić ale chyba mnie skusiłaś!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się że się skusisz, ja też uwielbiam.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks