Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

poniedziałek, 29 października 2012

Budyniowa szarlotka.

Uwielbiam łączyć  jabłka z budyniem a do tego pulchne kokosowe  ciasto i jest pychotka.
Inspiracją był przepis znaleziony gdzieś w necie.

  
            Składniki:
  • 3 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżeczka sody
  • 190 g margaryny lub masła
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 duże jabłka
              Na kruszonkę:
  • 3 łyżki masła
  • 6 łyżek mąki
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 łyżka kakao

Margarynę rozpuścić i pozostawić do lekkiego stężenia.
Następnie należy ją ubić na puszysty krem dodając cukier, żółtka, wiórki kokosowe a potem przesianą mąkę z sodą.
Na końcu dodać pianę ubitą z 3 białek.
Lekko wymieszać i wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłka obrać i pokroić w plastry.
Ułożyć na cieście.
Budyń ugotować na gęsto czyli w mniejszej ilości mleka - ok. 350-400 ml.
Wylać go na jabłka i wyrównać wierzch.
Składniki kruszonki wymieszać i wysypać ją na  budyń.
Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 C.

 Smacznego.
Przepis gdzieś z netu. 

5 komentarzy:

  1. Świetny przepis. Zjadłabym z herbatką.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawe połączenie! Musi być pyszne!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. prawie 3 w nocy a ja takie rzeczy widzę :) nie kuś ! pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda wyśmienicie :) już wiem co będę piekła na weekend :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks