Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 30 października 2012

Faszerowane patisony.

Kto lubi?
Takie faszerowane warzywka są bardzo zdrowe i pożywne.
Polecam.

                    Składniki:
  • 2 patisony
  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 łyżeczka Specialite z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią
  • sól
  • 1/3 strąka żółtej papryki
  • 2 łyżki tartego twardego żółtego sera
  • oliwa

Patisony przekroić na połówki i wydrążyć z nich miąższ wraz z pestkami.
Skropić w środku oliwą.
Kaszę kuskus  zalać wrzątkiem na 1 cm ponad poziom kaszy i poczekać aż kasza wchłonie wodę.
Mięso wymieszać z posiekaną w kostkę papryką oraz przestudzoną kaszą.
Dodać przyprawy i wymieszać jeszcze raz.
Nadziewać farszem patisony, skropić je oliwką a następnie posypać startym , żółtym serem.

Zapiekać w temperaturze 190 C przez 40 minut.
Podawać gorące bo zimne są nie smaczne.
Smacznego.

2 komentarze:

  1. Ja bardzo lubię i chętnie z przepisu skorzystam:)))Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. patisony jadłam tylko marynowane...chętnie spróbuje faszerowanych :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks