Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 18 grudnia 2012

Smażona skórka pomarańczowa do ciast i deserów

Smażyłam skórkę pomarańczową różnymi sposobami ale sposób jaki znalazłam u Pyzy jest najlepszy bo to ani tego białego albedo nie trzeba obierać tylko myjemy , gotujemy i pyszna skórka gotowa.


                       Składniki:
  • 4 pomarańcze
  • 500 g cukru
  • 500 g wody

Owoce należy najpierw wyszorować szczoteczką do paznokci.
Następnie obrać dzieląc owoce na ósemki.
Ja po prostu wyfiletowałam pomarańcze.
Pomarańcze poszły do brzucha głodnego a  skórki moczyłam 24 godziny w zimnej wodzie zmieniając wodę kilka razy.
Wodę gotujemy razem z cukrem i wkładamy do syropu skórki.
Gotujemy tak długo aż staną się szkliste i plastyczne.
Przekładamy je potem do słoików i używamy jak kto lubi.
Można pokroić i użyć do keksu lub obtoczyć w cukrze albo zanurzyć w czekoladzie i użyć do deserów bądź lodów.
Możliwości jest cała gama.
 Udanych wypieków.
 Przepis Pyza. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks