wtorek, 18 grudnia 2012

Smażona skórka pomarańczowa do ciast i deserów

Smażyłam skórkę pomarańczową różnymi sposobami ale sposób jaki znalazłam u Pyzy jest najlepszy bo to ani tego białego albedo nie trzeba obierać tylko myjemy , gotujemy i pyszna skórka gotowa.

                      
Składniki:
  • 4 pomarańcze
  • 500 g cukru
  • 500 g wody

Przygotowanie skórki pomarańczowej:
  • Owoce należy najpierw wyszorować szczoteczką do paznokci.
  • Następnie obrać dzieląc owoce na ósemki.
  • Ja po prostu wyfiletowałam pomarańcze.
  • Pomarańcze poszły do brzucha głodnego a skórki moczyłam 24 godziny w zimnej wodzie zmieniając wodę kilka razy.
  • Wodę gotujemy razem z cukrem i wkładamy do syropu skórki.
  • Gotujemy tak długo aż staną się szkliste i plastyczne.
  • Przekładamy je potem do słoików i używamy jak kto lubi.
  • Można pokroić i użyć do keksu lub obtoczyć w cukrze albo zanurzyć w czekoladzie i użyć do deserów bądź lodów.
  • Możliwości jest cała gama.
Udanych wypieków.
Przepis Pyza.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger