Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 25 stycznia 2013

Łosoś na fasoli Mung z trawą cytrynową i grzybami leśnymi

Powiem Wam szczerze że przy przygotowaniu tego łososia poniosła mnie całkowicie fantazja a efekt? Pycha, wszystkie smaki cudnie ze sobą współgrają i smakuje aromatycznie i rewelacyjnie.
Zapraszam do popróbowania i podzielenia się ze mną swoją opinią.
            Łosoś na fasoli Mung z trawą cytrynową i grzybami leśnymi

          Składniki:

Zielona fasola Mung
Fasolę  namoczyć na noc w zimnej wodzie a następnie w tej samej wodzie ugotować.
Wodę lekko osolić. 
Fasola gotuje się ok. 10 minut.
Odcedzić i odstawić.
Łososia umyć i natrzeć sola morską oraz przyprószyć pieprzem.
Na dno naczynia do zapiekania wlać oliwę oraz trawę cytrynową.
Wymieszać i włożyć do naczynia łososia. 
Piec go 15 minut pod przykryciem i po tym czasie polać go sosem sojowym i zapiec jeszcze 5 minut.
Temperatura pieczenia 180 stopni.
Łosoś pięknie wciągnie zapach trawy cytrynowej i jest bardzo aromatyczny.
Grzyby należy wyjąć ze słoika lub jak ktoś ma zamrożone albo świeże to je udusić na maśle. 
Grzyby ze słoja podgrzać.
 Na talerzu rozkładamy fasolkę, posypujemy ją majerankiem.
Na fasoli układamy grzyby i na wierzchu kładziemy łososia.
 Smacznego. 
Przepis dodaje do akcji:  Kulinarne inspiracje i nagrody

8 komentarzy:

  1. Pyszności, jak miło popatrzeć a pewno jeszcze lepiej spróbować...............Pozdrawiam ciepło:-_)

    OdpowiedzUsuń
  2. super smakowicie wygląda.
    Pozdrawiam milutko:)))

    OdpowiedzUsuń
  3. sama nazwa jest już zachęcająca, fajne dobranie składników:)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja już czuje zapach tego smakowitego dania:)
    oj mi pasuje trawa cytrynowa w rosołku taka delikatna i mmm smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam łososia a ten wygląda bajecznie...

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj pycha,pycha już na samą myśl ślinka cieknie:)))Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  7. Zdrowo, bajecznie, pysznie:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks