Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

poniedziałek, 14 stycznia 2013

Pasta z trocia

Ta pasta rybna urzekła mnie i Wam bardzo serdecznie polecam.
Troć jest gatunkiem łososia i dzięki temu pasta jest delikatna i bardzo smaczna.
           Składniki:
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • wędzony dzwonek trocia - ok. 7 cm
  • 1 cebula
  • 5 łyżek musztardy Dijonaise
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz
 Cebulę obrać i drobno posiekać, jaja ugotować na twardo, obrać i również drobno posiekać.
Rybę obrać ze skóry i ości i także drobno posiekać.
Ewentualnie wszsytko zmiksować lub przekręcić przez maszynkę do mięsa.
Wszystkie posiekane składniki włożyć do miski, dodać musztardy oraz przyprawy i wymieszać.
Podawać z pieczywem.
Smacznego.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam pastę z makreli. Przyznaję, nie robiłam jeszcze z trocia...
    Skoro piszesz, że jest delikatny, to tak JEST!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Troć jest rodzaju żeńskiego, więc pasta z troci, a nie z trocia!

    OdpowiedzUsuń
  3. tej rybki jeszcze nie jadłam:) chętnie spróbuje takiej wersji pasty rybnej:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks