piątek, 8 lutego 2013

Tagliatelle z krewetkami z czosnkiem w sosie pomidorowym

Pyszności, afrodyzjaki, zioła, danie w sam raz na walentynkową kolację we dwoje i zapewniam że nie będziemy "pachnieć" czosnkiem.

             Składniki:
  • 250 g krewetek oczyszczonych
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu worcester 
  • 2 ząbki czosnku 
Krewetki obrać z ogonków, umyć i zamarynować w oliwie wymieszanej z sosem worcester i przeciśniętymi ząbkami czosnku.
Odstawić na 2 godziny.
          Potrzebne będzie jeszcze:
  • 200 g makaronu tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim Deluxe
  • 1 puszka pomidorów bez skórek
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia
Zamarynowane krewetki osuszyć na ręczniku papierowym i smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron po 3 minuty z każdej strony.
Do krewetek dodać pomidory z puszki bez skórki i dusić jeszcze 5-8 minut. 
Makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie.
Odcedzić i jeszcze gorący włożyć na patelnię i wymieszać z krewetkami.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Posiekać koperek i natkę i posypać makaron. 
Smacznego. 

6 komentarze

  1. pięknie podane danie:) uwielbiam Twój blog, nie mogę uwierzyć, że można mieć tyle pomysłów na obiady i różne potrawy:) domownicy mają z Tobą dobrze:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie :) Uwielbiam krewetki! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dobre jest i smaczne ale ja muszę dietę stosować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Agatko makaron orkiszowy i krewetki z czosnkiem to dobra dieta dla Ciebie :-)

      Usuń
  4. I nabrałam ochoty na krewetki!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger