Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

niedziela, 7 kwietnia 2013

Surówka pekińska na wiosnę

Jakże brakuje wszystkim już słońca, ciepełka i po prostu wiosny.
Można spacerować albo wsiąść na rower i dalej w plener a teraz jak tak zimno to szkoda zdrowia.
Na talerzu niech chociaż będzie wiosennie.
Polecam pyszną surówkę.
               Składniki:
  • 6-7 liści kapusty pekińskiej
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • kawałek ogórka wężowego
  • 5 rzodkiewek
  • 2 cm kawałek korzenia imbiru
  • kilka pędów bambusa
                   Na sos:
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • czarna sól cypryjska
  • pieprz
 Warzywa kroimy wedle własnego uznania, w plasterki, paski lub kostkę.
Imbir należy drobniutko posiekać a pędy bambusa osączyć na sicie.
Składniki sosu należy wymieszać i polać składniki surówki.
Schłodzić i Smacznego.

2 komentarze:

  1. Ja robię surówkę z pekinki prawie przez cały rok. Super sprawa.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks