Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

środa, 31 lipca 2013

Deser z arbuza i brzoskwiniowo-turkusowej galaretki

Udało mi się kupić takie śliczne arbuzy mini żółty i czerwony.
Bardzo aromatyczne i soczyste owoce wykorzystałam do lekkiego deseru.
Na upały które znowu nadchodzą będzie w sam raz.
Zapraszam na pyszny deser.

                        Składniki:
  • arbuz żółty mini
  • arbuz czerwony mini
  • ananas świeży
  • 200 ml soku z brzoskwiń
  • 200 ml wrzącej wody
  • 1 galaretka turkusowa
  • liście mięty pieprzowej
  • młynek czekoladowy do deserów

Arbuzy obieramy i kroimy w paseczki.
Tak samo postępujemy z ananasem.
Nie napisałam w składnikach ilości bo zrobicie sobie tyle ile uważacie za stosowne.
Sok brzoskwiniowy łączymy z wodą, gotujemy i rozpuszczamy w tym syropie galaretkę turkusową.
Mieszamy, studzimy i przelewamy do płaskiego naczynia, wstawiamy do lodówki aby stężała.
Następnie stężałą galaretkę rozdrabniamy widelcem.

 Do pucharków wkładamy na przemian paski arbuza, galaretkę oraz ananasa.
Po wierzchu posypujemy posiekaną miętą oraz posypujemy czekoladą z młynka do deserów.

 Smacznego.
                 Przepis własny.

4 komentarze:

  1. pyszności :)
    http://magicznezyciemarty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. świetnie wygląda, takie kolorowe pucharki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolorowy deser... Wygląda smacznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię takie desery są idealne na ciepłe dni:))Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks