niedziela, 21 lipca 2013

Łosoś na kratce z chrzanu i kopru

Pewnie ryby lubicie tak samo mocno jak my i dlatego dziś zaproponuję Wam przepysznego łososia na liściach chrzanu i łodygach kopru.
Aromat rozchodzi się po całym domu a łosoś nabiera delikatnego aromatu i kruchości.

                 Składniki:
  • kilka całych łodyg kopru włoskiego
  • 1/2 pęczka koperku
  • kilka liści chrzanu
  • 1 cytryna
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • oliwa z oliwek
  • filet z łososia ok.300 g

 Naczynie do pieczenia skrapiamy oliwą.
Na dno naczynia w którym będzie pieczony łosoś układamy umyte liście chrzanu.
Na liściach chrzanu układamy pokrojone na równe kawałki łodygi kopru.
Łososia nacieramy chilli i układamy na łodygach kopru.
Na liściach i łodygach układamy plastry cytryny.
A na samym wierzchu gałązki koperku.
Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek.
Naczynie nakrywamy folią aluminiową.
Pieczemy w temperaturze 180 C przez 30 minut.

Smacznego.
               Według pomysłu Jamiego Oliviera

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger