piątek, 23 sierpnia 2013

Celebro i konkurs

Nawiązałam współpracę z Celebro w ramach akcji "Wino do posiłku".
Dostałam do przetestowania wina marki Celebro oraz kilka gadżetów którymi chcę się z Wami podzielić.
Gadżety owe to książki "Odkorkuj kulinarną wyobraźnię" oraz super fajne korkociągi do otwierania butelek wszelakich.
Dlatego ogłaszam małe rozdanie:
Oto pytanie konkursowe:
               Do jakich potraw używasz wina ?
Mam tu na myśli wino do potraw a nie do posiłku.
Najciekawsze cztery odpowiedzi zostaną nagrodzone takimi oto zestawami, książka + korkociąg.
1. Nagrody wysyłam tylko na terenie Polski.
2. Odpowiedzi wraz ze swoim mailem proszę zostawiać w komentarzu pod tym postem, inne odpowiedzi nie będą brane pod uwagę.
3. Rozdanie trwa od 23.08.2013 do 28.08.2013 r.
4.Wyniki podam w ciągu 3 dni.
Miłej zabawy.
Wkrótce napisze do czego ja użyłam wina Celebro.

23 komentarze

  1. Wina używam do schabu ze śliwkami, Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wina używam do schabu ze śliwkami. Pozdrawiam :) Kasia S.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Czerwone półsłodkie lub półwytrawne zawsze podczas duszenia zrazów zawijanych. Poezja Gosia goha77@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. jestem ślepa, nie doczytałam, że w komentarzu!
    zgłaszam się oczywiście :)
    nie jestem koneserką wina- ale czasami jednak go używam. zwykle do romantycznych kolacji- jako dodatek do potrawy lub jako napój. jeśli chodzi o jedzonko, wino jest najlepsze do makaronów. moimi faworytami jest spaghetti bolognese lub carbonara właśnie z dodatkiem alkoholu.
    mój luby jest zakochany w carbonarze- więc zamiast śmietany, do podsmażonego boczku, dodaję właśnie białe wino i smażę dalej. idealnie uwydatnia pozostałe smaki.
    za to ja, jestem wielką fanką bolognese. do podsmażonego na brązowy kolor mięsa mielonego wlewam czerwone wino- i czekam aż alkohol odparuje. pychota!
    jednak, gdy moja mama wyda specjalne życzenie- makaron z krewetkami (szalona kobieta :)) i suszonymi pomidorami- również (dla jej przyjemności) dodaję winko. białe.
    także ja i moi najbliżsi (wielcy fani kuchni włoskiej) czasami sobie dogadzamy dodając wino. w końcu, jak szaleć to szaleć!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wina zwykle czerwonego wytrawnego używam głównie do mięs pieczonych w całości np. do szynki nadziewanej śliwkami, a także czasem do mięs duszonych:)Białego natomiast dodaję do zupy cebulowej:)

    OdpowiedzUsuń
  7. sylwiamanga@wp.pl

    Witaj!
    Ja używam wina Sauvignon Blanc do potrawy z pieczonego indyka w suszonych owocach :)
    Podkreśla delikatnośc indyka oraz owoców,ktore się z nim pieką.Wino sprawia,ze mięso nie jest wysuszone.

    OdpowiedzUsuń
  8. WINA UŻYWAM DO NASTĘPUJĄCYCH POTRAW:RISOTTO ZE SZPARAGAMI DUSZONYMI W BIAŁYM WINIE,POLĘDWICZEK WIEPRZOWYCH Z GRILLA,HALÀSZLÉ CZYLI WĘGIERSKIEJ ZUPY RYBNEJ,KACZKI PO BURGUNDZKU,ŁOSOSIA W GALARECIE Z BIAŁEGO WINA,ZUPY CEBULOWEJ,ŚLEDZI W WINIE CZERWONYM,SPAGHETTI CARBONARA I FONDUE.

    mail: ratel1984@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  10. Wina uzywam do pieczenia kaczki.jablka i sliwki marynuje w winie a potem nadziewam nimi kaczke.
    nataliagatnarczyk@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  11. Wina używam do schabu ze śliwkami. Pozdrawiam :) Kasia S. Adres e-mail: kasia.sykut@onet.eu

    OdpowiedzUsuń
  12. Wino...ratowalo mnie w upalne wieczory, białe z kostkami lodu..ale nie jedzeniu miało być;)
    Do wołowiny czerwone wytrawne na całą noc do lodówki z przyprawami..na koniec pieczenia do sosu dolewam ok szklanki i redukuje mówię Wam- Pycha!!
    A na deser od dwóch trzech lat babka na winie!
    Czekoladowa z kakao i cynamonem. Wyrosnieta pięknie do tego puszysta i każdy pyta co tam w środku jest, że taka dobra i inna w smaku niż wszystkie
    O jeny moje racjonalne myślenie poległo przez naplywajaca śline..ależ se smaka narobilam;/
    Pozdrawiam, Sabi:)
    szarosa0@pp.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Teraz czytając zauważyłam błąd w swoim adresie zamiast pp ma być op.pl
      Pozdrawiam Sabi

      Usuń
  13. Wino towarzyszy wielu moim obiadom. Na pewno nie obędzie się bez niego żadne danie makaronowe: bardzo lubię makaron z owocami morza lub łososiem i tutaj króluje białe. A wieczorem czas na lekką przekąskę np. sałatkę grecką i wino różowe.
    Ania Włodarczyk mops@wlodarczyki.net

    OdpowiedzUsuń
  14. U nas w domu zawsze dodajemy wino do ciasta na pierniki :D Przygotowujemy grzane wino oraz gruszki gotowane z czerwonym winie z goździkami :D Te przysmaki zawsze w Święta :D


    szczepanhp@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. U nas w domu zawsze w okresie świątecznym dodajemy wino do naszych pysznych pierników. Często szykujemy gruszki gotowane z winie z goździkami oraz grzane wino :D Na rozgrzanie :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Wino półwytrawne czerwone dodaję do zupy wiśniowej:)
    yen_z_ven@interia.pl

    OdpowiedzUsuń
  17. oj wina używam i do gulaszu, do sosów do makaronu, grzane wino, do gruszek na słodko, bardzo często do marynaty do wieprzowiny. Często jest tak że część idzie do garnka a część do kieliszka ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Wino czerwone dodaję do duszenia gołąbków z czerwonej kapusty,mięs pieczonych czy gruszek gotowanych w winie. Białe wino dodaję do zupy cebulowej i niktórych deserów np.lodów.
    eli_555 eli_555@ tlen.pl

    OdpowiedzUsuń
  19. Witam
    Wina najczesciej uzywam do mies,np. do dziczyzny ,tak jak tutaj (to moj przepis i moj profil:) ):
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/gulasz-z-sarniny-11

    Czasami do przyzadzenia rowniez deserow dla doroslych :)
    Pozdrawiam
    Ula
    wallet@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  20. wino najczęściej używam gdy piekę mięsa oraz do bigosu
    zabcia72@o2.pl
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  21. wina używam najczęściej gdy piekę mięsa oraz do bigosu
    zabcia72@o2.pl

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger