Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

niedziela, 4 sierpnia 2013

Zupa krem z suszonych podgrzybków

Zapraszam na pyszny krem z suszonych grzybów.
Jak pomysł powstał w mojej głowie  to nie myślałam że z suszonych grzybów taki super krem wyjdzie, no i proszę, zajadaliśmy się jak nigdy.
Powiecie że teraz są grzyby świeże, no tak macie racje ale jak taki krem ugotujecie to następne suszone grzyby będą wykorzystane na pewno.
Zapraszam na pyszny krem.
                 Składniki:
  • 200 g suszonych podgrzybków
  • 1 litr wody
  • 2 duże marchewki
  • sól
  • pieprz
  • 150 g makaronu świderki
  • 5 łyżek śmietanki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
Dzień wcześniej a najlepiej na noc, opłukane i oczyszczone grzyby namoczyć w 1 litrze zimnej wody.
Po 12 godzinach grzyby ugotować w tej samej wodzie tylko należy ja osolić.
W trakcie gotowania wrzucamy obrana i pokrojona marchewkę.
Jak grzyby są miękkie zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładką masę, dodając posiekana natkę pietruszki.
Wtedy do zupy dodajemy śmietankę i gotujemy, doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Makaron gotujemy al'dente i odcedzamy.
Do miseczki nalewamy kremu, na środku układamy makaron.
Pachnie lasem.
Smacznego.
                  Przepis własny.

2 komentarze:

  1. niesamowity aromat musi mieć taka zupa - pyszności ;-)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks