Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

niedziela, 6 października 2013

Ostry sos pomidorowy

Ten sos będzie mi potrzebny do gołąbków więc przygotowałam wcześniej aby mieć gotowy.
O gołąbkach będzie w następnym poście a teraz gotujemy aromatyczny sos.
Zapraszam serdecznie.
                      Składniki:
  • 350 g pomidorów z puszki lub świeżych rozgotowanych pod przykryciem
  • 4 łyżki śmietany 36% 
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka pasty harissa
  • 1 łyżka posiekanego świeżego oregano
  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii czerwonej
  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii cytrynowej
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
Pomidory jeśli świeże to pokroić drobno, rozparować pod przykryciem i zmiksować.
Ja miałam z puszki więc wlałam je do garnka i zagotowałam.
Gotowałam aż całkiem się rozpadły, wtedy zmiksowałam.
Dodałam do pomidorów śmietankę,oraz pastę harissa i zagotowałam.
Wtedy wsypałam wszystkie zioła świeże i suszone i dodałam sól i cukier do smaku.
 Smacznego.
Pomysł własny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks