wtorek, 26 listopada 2013

Omlet z chorizo i szczypiorkiem

Kto lubi tak jak my hiszpańską kiełbasę chorizo już wie że omlet jest przepyszny.
Zapach wędzonej papryki rozchodzi się po domu i nie można się oprzeć aby nie skubnąć choć troszkę.
Zapraszam. 


                 Składniki:
  • 80 g hiszpańskiej kiełbasy chorizo
  • 1 biała cebula
  • 6 jaj
  • sól
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 10 źdźbeł cienkiego szczypiorku
Jaja wbiłam do miski i roztrzepałam widelcem.
Posoliłam odrobinę bo kiełbasa jest słona i dodałam wędzoną paprykę.
Kiełbasę pokroiłam w plastry i wytopiłam ją na suchej patelni.
Dodałam na patelnię posiekaną cebulę i smażyłam aż cebula się zeszkliła.
Następnie na patelnię wylałam roztrzepane jaja i ułożyłam źdźbła szczypiorku.
Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
Smacznego.
Pomysł własny.

2 komentarze

  1. Wow. Pomysł udany.
    Wygląda jak pizza, niezły pomysł.
    Good job!
    (*zapraszam na mój blog)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger