Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 31 grudnia 2013

Masło czosnkowe

Masło czosnkowe potrzebne jest do wielu potraw w mojej kuchni dlatego zawsze mały zapas w postaci czosnkowej roladki znajdzie sie w zamrażarce.
Wyjmuje tylko wtedy kiedy jest potrzebne i potrawy nabierają innego smaku, pysznego smaku.
                     Składniki:
  • 250 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli
Masło musi być miękkie aby łatwo połączyło się z czosnkiem.
Czosnek po obraniu drobniutko posiekałam i roztarłam z solą.
Następnie przełożyłam do masła i rozcierałam aż czosnek równomiernie w całym maśle się rozłożył.
Wzięłam wówczas folię spożywczą i zawinęłam masło tworząc cienką roladę.
Jeśli będziecie używać od razu to włóżcie do lodówki a jeśli ma być na później to proponuje zamrażarkę.
 Smacznego.

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dla każdego tak jak lubi.
      Można więcej i mniej także.

      Usuń
  2. na pierwszy rzut oka myślałam że to banan

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks