piątek, 13 grudnia 2013

Tatar ze śledzia

Przepis na tatara ze śledzia dołączam do przepisów wigilijnych, które można znaleźć w zakładce na górze strony.
Tak podane śledzie są przepyszne i nie może ich zabraknąć na wigilijnym stole, polecam serdecznie.
Śledziowy tatar.


Składniki:
  • 400 g filetów śledziowych solonych
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 czerwona cebula
  • 100 g marynowanych grzybów - dałam opieńki [ klik ]
  • sok z 1 limonki
  • 4 małe ogórki konserwowe [ klik ]
  • 1 małe jabłko
  • 1 strąk papryki konserwowej [ klik ]
  • 10 czarnych oliwek bez pestek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  • Śledzie zalałam zimną wodą i moczyłam je przez 1 godzinę i wtedy odlałam wodę i osuszyłam płaty i pokroiłam je w drobniutka kosteczkę.
  • Grzyby, paprykę, oliwki, ogórki oraz cebulę drobno posiekałam.
  • Wszystko włożyłam do miski i dodałam jeszcze posiekane jabłko oraz olej, sól, pieprz do smaku a także sok z limonki.
  • Dobrze wymieszałam i wychłodziłam.
  • Dobrze schłodzony tatar jest wyśmienity w smaku.
Smacznego.

5 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger