niedziela, 12 stycznia 2014

Omlet ze szpinakiem, kukurydzą i pomidorami

Dziś zapraszam na omlet, bardzo kolorowy, pożywny.
Doskonały na śniadanie ale i na obiad.
Robi się go szybko a doznania smakowe bezcenne.

                     Składniki:
  • 4 duże jaja
  • sól
  • pieprz
  • garść szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • sól
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 2 parówki
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam na nim posiekany czosnek a potem na patelnię włożyłam umyty i osuszony szpinak.
Smażyłam aż szpinak zmiękł, wtedy posoliłam do smaku.
Pomidory pokroiłam w kostkę, parówki w palsterki.
Jaja wybiłam na miskę i roztrzepałam widelcem.
Na patelni rozgrzałam masło klarowane.
Do jaj dodałam szpinak, parówki, kukurydzę i pomidory, wymieszałam, dodałam sól i pieprz i wlałam na rozgrzane masło.

 Patelni przykryłam pokrywą na 3 minuty. 
A potem zdjęłam pokrywę i smażyłam jeszcze aż omlet ładnie się ściął na brzegach a i środek był lekko ścięty.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger