Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

poniedziałek, 3 marca 2014

Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym

Danie przepyszne i polecam serdecznie.
Do dania użyłam fix-u Kamis do skrzydełek i powiem Wam że już dawno nie jadłam tak dobrych kurzych skrzydełek.
Wiem wiem zaraz mi się niektórzy odezwą że konserwanty, że glutaminian i takie tam, otóż nie nie ma w fixie ani konserwantów, ani sztucznych barwników ani glutaminianu sodu, same naturalne składniki.
Jest dobrze czyli można spokojnie próbować.
Ja wypróbowałam a wybór zostawiam Wam.
Pyszne skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym.
                   Składniki: ( 4 osoby )
  • 16 skrzydełek
  • fix skrzydełka Kamis
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • ryż ugotowany na sypko
 Od skrzydełek poodcinałam szpiczaste końcówki ( z nich będzie bulion ),a resztę umyłam  i osuszyłam.
Zawartość torebki fix wymieszałam ze 150 ml wody i zagotowałam.
Na koniec dodałam 3 łyżki musztardy.
Skrzydełka umieściłam w naczyniu żaroodpornym i polałam przygotowanym płynem.
Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 70 minut.
Podałam skrzydła z brukselką - o niej wkrótce - i ryżem ugotowanym z kurkumą.
Przepyszne danie.
Smacznego.

6 komentarzy:

  1. bardzo lubię drób w takim sosie, świetny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj to musi być pychotka, ciekawy pomysł na marynatę. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo ciekawy Monia, koniecznie spróbuj.

      Usuń
  3. Zachwyca mnie podanie przez Ciebie tego prostego, a jednocześnie wykwintnego dania !

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks