wtorek, 6 maja 2014

Hiszpańskie tapas czyli oliwki w cieście

Nasza wędrówka z Formułą 1 nadal trwa i będzie trwała jeszcze długo bo koniec to dopiero listopad ale nadal kibicujemy zawodnikom.
Tym razem zawędrowaliśmy razem z Darią która utworzyła wydarzenie na Grand Prix Hiszpanii.
Mój ukochany kraj i kuchnia uwielbiana.
Dlatego przygotowałam kilka propozycji na Grand Prix Hiszpanii.
Zapraszam na pyszne oliwki w cieście.
             Składniki:
    Ciasto:
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 jaja
  • szczypta soli
     Dodatkowo:
  • 250-300 g oliwek - miałam nadziewane papryką
  • 10 sztuk suszonych pomidorów z zalewy
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 1/2 pęczka świeżej bazylii
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz

 Z mąki, jajek i soli zamieszałam ciasto.
Pomidory, cebulę, czosnek i bazylię drobno posiekałam i dodałam do ciasta.
Oliwki również pokroiłam i włożyłam do ciasta, wymieszałam.
 W garnku rozgrzałam bardzo mocno olej i łyżką nakładałam porcję ciasta z oliwkami i smażyłam aż chrupki ładnie się zrumieniły.
Osączyłam je na ręczniku papierowym.

Smacznego.

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger