niedziela, 1 czerwca 2014

Pieczona czerwona kapusta Gordona Ramsaya

Kapusta jako przystawka w zaskakującym smaku.
Kapusta pachnie karmelem i smakuje wybornie.
Zapraszam serdecznie.

                   Składniki:
  • mała główka kapusty czerwonej
  • 150 g octu balsamicznego
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 150 g masła
  • sól
  • pieprz
 Kapustę poszatkowałam i przełożyłam do naczynia do zapiekania.
Na kapustę wylałam ocet balsamiczny i wsypałam cukier a także polałam rozpuszczonym masłem.
Wszysko razem posoliłam i posypałam pieprzem do smaku.
Wymieszałam i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 C i piekłam 1,5 godziny .
Mieszałam kapustę co 30 minut aby wierzch nie wysechł.
Jeśli zdarzy się tak że z kapusty wydzieli sie zbyt dużo soku należy go odlać do garnuszka, odparować i ponownie zalać kapustę i wymieszać.
Smacznego.
Przepis Gordon Ramsay z książki "Niedzielne przysmaki"

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger