Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 22 sierpnia 2014

Marchewka po belgijsku

Dziś przedstawię Wam drugi przepis na danie kuchni belgijskiej gdzie zawitała Formuła 1 na Grand Prix Belgi.
Wydarzenie dla nas utworzyła Daria.
Taka marchewka jaką Wam proponuję jest niezłym dodatkiem do obiadu.
Można ją zajadać także jako sałatkę do wędlin.
Robi się szybko i zadowoli gusta smakoszy marchewki.
Zapraszam serdecznie.

                    Składniki:
  • 2-3 marchewki
  • 1 łyżka śmietany 30 %
  • 1 łyżka masła
  • duża szczypta suszonej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
Marchewkę obrałam i gotowałam w osolonej wodzie w całości jakieś 8-10 minut tak aby była jeszcze całkiem niedogotowana.
Potem pokroiłam ją na plasterki.
Na patelni rozpuściłam masło i włożyłam marchewkę, smażyłam jakieś 5 minut.
Potem dodałam śmietankę , natkę, sól, pieprz oraz świeżo startą gałkę muszkatołową i smażyłam jeszcze jakieś 5-10 minut.
Podałam ciepłe ze stekiem z rekina.
Smacznego.
Przepis znalazłam tutaj [ klik ]
Przepis kuchni belgijskiej.
Wspólne gotowanie z Formułą

2 komentarze:

  1. Bardzo Ci dziękuję za udział w akcji :) Ciekawa marchewka, nigdy nie wpadłam na to, żeby doprawić ją gałką muszkatołową

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks