Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 19 sierpnia 2014

Pasztet z wątróbki bez pieczenia

Kto nie lubi domowego pasztetu? chyba wszyscy zajadają.
Jest pyszny jaki by nie zrobić i doskonale wiemy co jemy, natomiast ten ze sklepu wiele ma do życzenia.
Dziś proponuję Wam pasztet bez pieczenia, szybko i zdrowo.


                Składniki:
  • 400-500 g drobiowej wątróbki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki sera twarogowego tłustego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżka oleju
  • kilka listków szałwii czerwonej
Wątróbkę miałam z kurczaka. 
Obrałam ją z błonek, umyłam i osuszyłam.
Potem dusiłam wątróbkę do miękkości w małej ilości wody bez soli.
Cebulę pokroiłam w kostkę i zezłociłam ją na oleju.
Ugotowaną wątróbkę zmiksowałam z cebulą i czosnkiem na gładką masę.
Ser twarogowy zmieliłam jeden raz.
Do masy wątróbkowej dodałam ser, majeranek, majonez i doprawiałam solą, pieprzem, dodałam posiekaną szałwie.
Wszystko wymieszałam tak aby pasztet miał konsystencję pasty do smarowania.
Jeśli jest za gęsty można dodać 1-2 łyżki jogurtu naturalnego. 
Pasztet wstawiłam do lodówki aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Polub MMCz na Fb [ klik ]
Pomysł na pasztet tutaj [ klik ]

8 komentarzy:

  1. To taka pasta :-) Ale fajny pomysł :-)Piekę pasztety namiętnie. Nie kupujemy wędli, tylko własnie jemy pasztety. Otwieram lodówke i wrzucam do duszenia, co mi wpadnie w rękę : kozinę gęsinę, indyczynę.... taka mieszanka nie jest wybuchowa :-) Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To super sprawa, zawsze inne wędliny na stole.
      Nawet nie pomyślałam że to mieszanka wybuchowa.

      Usuń
  2. Przed chwilą zrobiłam podobne cudo, ale bez sera i majo... z dodatkiem świeżej szałwii i świeżego tymianku, konsystencję rozrzedziłam śmietaną... Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. ŚWIETNY PRZEPIS.
    NA 100% WYPRÓBUJĘ.
    POZDRAWIAM:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pasztet wygląda bardzo smacznie:)))mnie nie bardzo się udają:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks