Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 26 września 2014

Smażony ser twarogowy w pikantnej panierce

Ponieważ lubię eksperymentować tym razem mając w lodówce ser twarogowy tłusty wyczarowałam pyszne danie i zapewniam że posmakuje każdemu.
Muszę jednak dodać ze ser musi być tłusty bo inny rozsypie się podczas smażenia.
Popróbujcie sami i napiszcie mi potem jak smakowało.

                 Składniki:
  • 500 g sera twarogowego tłustego
  • 1 jajo
  • sól z pieprzem w młynku
  • ostra mieszanka przypraw w młynku
  • bułka tarta ze złocistym lnem
  • ser kozi twardy długodojrzewający
  • olej rzepakowy do smażenia
Ser pokroiłam na plastry grubości ok. 1 centymetra.
Jajo roztrzepałam w miseczce.
Bułkę tartą wysypałam na talerz, dodałam sól, pieprz mieszankę ostrą tak jak lubimy oraz dodałam startego sera koziego wedle uznania.
Wymieszałam panierkę.
Plastry sera moczyłam w jajku a potem równo że wszystkich stron obtoczyłam w panierce.
Smażyłam na złoty kolor ze wszystkich stron.
Podałam z dżemem z zielonych orzechów [ klik ]
Smacznego.
Przepis własny.

12 komentarzy:

  1. Wooow !! Jakie super połączenie !! Zapisuje przepisik i na pewno spróbuję !!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze kiedy jestem u Ciebie na blogu,robię się głodna:)))kolejne pyszności:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  3. dzięki za ten przepis, ostatnio ktoś mi o tym mowil, a ja nie wierzylam, teraz wiem jak przygotować:))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks