Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 31 października 2014

Francuskie trójkąty z kremowym wnętrzem

Zapraszam dziś na szybkie pierożki - trójkąty z ciasta francuskiego.
Łatwe do zrobienia z kremowym wnętrzem dzięki serkowi, a smak zaostrza bazylia tajska, botwinka i suszone pomidory.
Zapraszam na pyszne danie.

                   Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego - 275 g
  • 125 g serka kremowego Arla Apetina pomidory i bazylia
  • 2-3 łyżki suszonych pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cebula dymka ze szczypiorkiem
  • 1/2 pęczka liści botwinki
  • 2-3 łyżki posiekanej bazylii tajskiej
  • 1 jajo
  • 1 łyżka mleka

Na patelni rozgrzałam łyżkę oliwy z oliwek i podsmażyłam na niej suszone pomidorki koktajlowe oraz posiekaną dymkę bez szczypioru, pozostawiłam do przestygnięcia.
Teraz dodałam do pomidorów serek, posiekaną bazylię tajską, posiekane liście botwinki oraz posiekany szczypior.
Wymieszałam wszystko razem.
Ciasto francuskie rozłożyłam na blacie, pokroiłam na kwadraty, nałożyłam farsz, posmarowałam brzegi każdego kwadraty roztrzepanym jajem wymieszanym z mlekiem i zlepiłam pierogi dociskając brzegi.
Na blaszce wyłożyłam papier do pieczenia, ułożyłam trójkąty i posmarowałam roztrzepanym jajem.
Piekłam trójkąty w 190 c przez 20 minut do zezłocenia.
Smacznego.
Przepis własny.
Dania z serkami kremowymi

6 komentarzy:

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks