poniedziałek, 24 listopada 2014

Krem jarzynowy z soją i szpinakiem

Pyszny rozgrzewający krem na jeszcze jesienne dni ale zapowiadają mrozy i śniegi więc ta zupa będzie jak znalazł.
Soja doda energii a szpinak odpowiednich mikro i makro elementów a także żelaza.
Polecam gorąco.
Krem jarzynowy z soją i szpinakiem.
Składniki:
  • 3 marchewki
  • 1 por
  • 1 pietruszka
  • 1/2 bulwy selera
  • 2000 ml bulionu wieprzowego na kościach schabowych
  • 2 gałązki tymianku
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • chili
  • 220 g ugotowanej soi
  • 150 g szpinaku - miałam mrożony
  • jogurt naturalny do dekoracji
Przygotowanie zupy:
  • Bulion ugotowałam na kościach schabowych i do niego dodałam obraną i pokrojoną w krążki marchewkę, obraną i pokrojoną pietruszkę, obranego i pokrojonego selera oraz pokrojonego w plasterki pora.
  • Dodałam całe gałązki tymianku.
  • Gotowałam warzywa do miękkości.
  • Wyjęłam tymianek i zmiksowałam zupę na krem.
  • Potem znowu garnek na palnik, dodałam ugotowaną soję oraz mrożony szpinak.
  • Podgrzewałam aż szpinak się rozmroził, gotowałam jeszcze jakieś 5 minut.
  • Doprawiłam do smaku solą, pieprzem oraz chili.
  • Na talerzu podałam z kleksami jogurtu.
Smacznego.
Przepis własny.

10 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger