Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 7 listopada 2014

Medaliony z polędwicy z grillowanymi warzywami

Oj jakie to było dobre.
Zrobicie, posmakujecie i też powiecie: oj jakie to było dobre.
Pracy niedużo a obiad przepyszny będzie gotowy.
Zachęcam do gotowania.

                Składniki:
  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 100 g sera feta
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • olej do smażenia
               Warzywa:
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka biała
  • mała cukinia
  • 180 g groszku cukrowego
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta suszonego oregano
  • szczypta suszonej bazylii

Polędwiczkę pokroiłam na plastry 2 centymetrowe i w każdym medalionie zrobiłam dziurkę ale nie przecinając dna.
Ser feta pokroiłam w słupki i w każdą dziurkę w medalionach wcisnęłam ser a potem owinęłam każdy plastrem szynki parmeńskiej.
Na patelni rozgrzałam olej i smażyłam medaliony na złoty kolor z obu stron.
W czasie jak mięso się smażyło, obrałam warzywa, papryki pokroiłam na kawałki a cukinię w plastry.
Rozgrzałam patelnię grillową i grillowałam warzywa skrapiając je oliwą i posypując suszonymi ziołami.
Podałam medaliony z ziemniakami z wody i grillowanymi warzywami.
Smacznego.
Przepis Jamie Oliver

2 komentarze:

  1. Wyśmienite ! W dodatku wszystko tak kusząco prezentuje się na talerzu :)

    Pozdrawiam :))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks