Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

niedziela, 23 listopada 2014

Smażone jajka na twardo wprost z Abu Dhabi

Dziś już ostatni post z Formułą 1 i Grand Prix Abu Dhabi.
Skończyła się Formuła 1 a szkoda bo dzięki temu że Daria wydarzenie utworzyła powstało w mojej kuchni wiele wspaniałych dań z różnych stron świata.
Jajka tak podane jak dziś proponuję są rewelacyjne, aromatyczne z chrupiącą skórką.
    
                        Składniki:
  • 6-8 ugotowanych na twardo jaj
  • ok. 50 g masła
  • 1/3 łyżeczki soli morskiej
  • 3/4 łyżeczki papryki
  • 3/4 łyżeczki białego pieprzu
  • 3/4 łyżeczki mielonego cynamonu
Jaja ugotowałam na twardo, wystudziłam i obrałam ze skorupek.
Na patelni rozgrzałam masło i podsmażałam jajka na złoty kolor ze wszystkich stron.
W czasie jak jaja się rumieniły wymieszałam wszystkie przyprawy.
Zrumienione jaja wyłożyłam na talerz i posypałam mieszanką przypraw.
Smakują wyśmienicie z chlebem pita albo podpłomykiem [ klik ]
Smacznego.
Przepis kuchni arabskiej.
Wspólne gotowanie z Formułą

2 komentarze:

  1. Chlebki pita jeszcze mam, a jajka wyglądają rewelacyjnie. Już czuję te smaki. :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks