niedziela, 23 listopada 2014

Smażone jajka na twardo wprost z Abu Dhabi

Dziś już ostatni post z Formułą 1 i Grand Prix Abu Dhabi.
Skończyła się Formuła 1 a szkoda bo dzięki temu że Daria wydarzenie utworzyła powstało w mojej kuchni wiele wspaniałych dań z różnych stron świata.
Jajka tak podane jak dziś proponuję są rewelacyjne, aromatyczne z chrupiącą skórką.
Jajka z chrupiącą skórką.
    
Składniki:
  • 6-8 ugotowanych na twardo jaj
  • ok. 50 g masła
  • 1/3 łyżeczki soli morskiej
  • 3/4 łyżeczki papryki
  • 3/4 łyżeczki białego pieprzu
  • 3/4 łyżeczki mielonego cynamonu
Przygotowanie:
  • Jaja ugotowałam na twardo, wystudziłam i obrałam ze skorupek.
  • Na patelni rozgrzałam masło i podsmażałam jajka na złoty kolor ze wszystkich stron.
  • W czasie jak jaja się rumieniły wymieszałam wszystkie przyprawy.
  • Zrumienione jaja wyłożyłam na talerz i posypałam mieszanką przypraw.
  • Smakują wyśmienicie z chlebem pita albo podpłomykiem [ klik ]

Smacznego.
Przepis kuchni arabskiej.

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger