Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

sobota, 15 listopada 2014

Szaszłyki z Newellą

Jak już wcześniej pisałam Newella to produkt ze sprasowanego białka kurzego, bez konserwantów, bez żadnej chemii, samo białko.
Jak smakuje białko raczej wiecie, no tak bez smakowo i dlatego możliwości przygotowania mamy wiele. 
Może być na ostro lub na słodko, przyjmie smak jaki mu nadamy przyprawami i będzie smakować obłędnie.
Natomiast danie z użyciem Newelli dostarczy nam cennego dla organizmu, dobrze przyswajalnego białka.
Teraz proponuję bardzo zdrowe i przepyszne szaszłyki, poranna porcja energii.
Polecam serdecznie.

                 Składniki:
  • 100 g Newelli naturalnej
  • 50 g suszonej wędzonej wołowiny
  • 1/2 białej papryki
  • nieduża czerwona papryka
  • 1 mała cukinia
  • pomidorki koktajlowe
  • oliwa z oliwek
  • zioła prowansalskie
  • patyczki do szaszłyków

Papryki oczyściłam i pokroiłam w kostkę.
Newellę bardzo łatwo się kroi bo jest zwarta i jędrna i dlatego powstała z niej równa kostka.
Cukinię wybrałam małą aby nadziewać na patyczki całe plastry.
Suszona wędzona wołowina to raj dla zmysłów wszystkich mięsożerców, którzy także chcą się zdrowo odżywiać, pokroiłam ją w grubą kostkę.
Patyczki wcześniej namoczyłam w zimnej wodzie aby podczas pieczenia nie spaliły się.
Nadziewałam pokrojone produkty na patyczki, potem skropiłam je oliwą i posypałam ziołami prowansalskimi.
Grillowałam szaszłyki w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grilla przez 20 minut, w trakcie przekręcając je.
Można równie dobrze grillować je na patelni lub na grillu ogrodowym. Pełna dowolność.
Podałam szaszłyki z pomidorkami koktajlowymi.

Smacznego.
Przepis własny.
Gotuj z Newellą

2 komentarze:

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks