Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

sobota, 21 lutego 2015

Zupa paprykowa z soją i fasolą

Bardzo pożywna zupa z serii tych jednogrankowych.
Jest w niej dużo dobrodziejstw które pożywią nasz organizm w te chłodne lutowe dni.
Wiosna coraz bliżej ale zanim przyjdzie to jeszcze musimy się odżywiać bardziej energetycznie. 
Zupę gotowałam w szybkowarze więc wyszło szybko i smacznie.
Zapraszam na pyszną zupę.
  
                   Składniki: ( 4 porcje )
  • 1/2 szklanki nasion fasoli Noe
  • 1/2 szklanki soi
  • 2 duże czerwone papryki
  • 15 cm korzenia białej rzodkwi
  • 1 puszka - 250 g kukurydzy wraz z zalewą
  • pęczek majeranku
  • 1 marchew
  • 3 - 4 kostki schabowe wieprzowe
  • 1 wątróbka z królika
  • 1 udko z królika
  • 1 łyżka papryki wędzonej
  • 2 litry wody
  • 1 łyżka soli morskiej
  • 1 batat
  • 1 kromka chleba razowego
  • 1 łyżeczka przyprawy 4 epices
Dzień wcześniej na noc namoczyłam w osobnych garnkach w zimnej wodzie fasolę i soję.
Do garnka szybkowaru włożyłam kostki schabowe, udko z królika i wątróbkę.
Włożyłam do garnka również odcedzone nasiona fasoli i soi.

Paprykę pokroiłam na duże kawałki i włożyłam do garnka.
Białą rzodkiew po umyciu pokroiłam w dużą kostkę a batata po obraniu w średnią kostkę.
W garnku wylądowały także papryka wędzona, sól, przyprawa 4 epices a także pokrojony w kostkę chleb.
Wszystko zalałam wodą, zamknęłam pokrywę szybkowaru i po osiągnięciu najwyższej mocy garnka gotowałam 20 minut.
Potem po otwarciu szybkowaru wyjęłam mięso i obrałam je od kości,  włożyłam je z powrotem.
Teraz włożyłam do zupy kukurydzę, zagotowałam a na koniec dołożyłam posiekany świeży majeranek.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Roślinność śródziemnomorska

8 komentarzy:

  1. Gotuję zupy jednogarnkowe. Można ugotować je dzień wcześniej i mam wrażenie, że wtedy są lepsze.
    Pozdrawiam serdecznie:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, a po powrocie z pracy to ważne żeby szybko coś pysznego zjeść. Pozdrawiam Łucjo.

      Usuń
  2. Wygląda kolorowo i apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smaczne na całego.Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks