Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 24 kwietnia 2015

Fasola w sosie pomidorowym

Taką fasolę robię do słoików obojętnie czy jest to maj, sierpień czy grudzień.
Polecam serdecznie bo można potem szybko stworzyć przy jej użyciu  pyszne danie.
Fasola w sosie pomidorowym.
      
                       Składniki:
  • 500 g fasoli typu "Jaś"
  • 1 łyżki soli
  • 2,5 kg pomidorów lub 2 l passaty pomidorowej
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • pęczek majeranku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka mieszanki ognistej
Fasolę namoczyłam na noc a rano przepłukałam i zalałam zimną wodą, dodałam sól i ugotowałam do miękkości.
Pomidory pokroiłam na kawałki, rozgotowałam około 15 minut i zmiksowałam.
Jeśli dodajecie passatę wystarczy wlać ją do garnka.
Dodałam teraz do pomidorów odcedzoną fasolę, cukier, ocet mieszankę ognistą i paprykę wędzoną, gotowałam jeszcze 10 minut.
Dodałam posiekany majeranek.
Teraz przelałam fasolę do słoików i pasteryzowałam 15 minut.
Fasolka jest dobra sama w sobie do makaronu ale można ją używać do wielu dań.
Smacznego.
Pomysł zaczerpnięty tutaj [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Borowik brunatny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks