Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

poniedziałek, 18 maja 2015

Placuszki otrębowo - ryżowo - serowe

Kolejny mój eksperyment to te małe placuszki, super sprawa na śniadanie i energii dodadzą i smakowite są.
Jak w mojej lodówce zostają resztki takie że nie wiadomo co z nich zrobić to jakieś placki będą na bank.
Tym razem był ser biały i trzeba było go wykorzystać nie piekąc następnego sernika bo te uwielbiam i tak powstały placuszki.
Zachęcam do pieczenia.
Placuszki otrębowo - ryżowo - serowe.
   
                 Składniki: ( 10 - 12 placuszków )
  • 500 g sera twarogowego półtłustego
  • 4 łyżki płatków ryżowych błyskawicznych
  • 6 łyżek otrębów pszennych prażonych
  • 2 łyżki cukru pudru trzcinowego
  • 1 jajo
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • szczypta soli
                    Do podania:
  • syrop klonowy 
  • mleko zagęszczone
  • dżem
  • miód
Ser twarogowy rozgniotłam widelcem.
Dodałam do miski z serem otręby pszenne oraz płatki ryżowe.
Wymieszałam i dodałam teraz jajo, cukier puder oraz szczyptę soli i łyżkę mąki pszennej.
Wszystko dobrze wymieszałam i odstawiłam na 15 minut aby płatki napęczniały.
Z ciasta rękoma lepiłam placuszki dość grube i smażyłam na suchej patelni na złoty kolor z obu stron.
Można dodać na patelnię odrobinę oleju jeśli nie macie patelni na której można smażyć bez tłuszczu.
Podałam placuszki z syropem klonowym i mlekiem zagęszczonym ale podajcie z tym co lubicie.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Muchomor czerwony

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks