środa, 27 maja 2015

Surówka z czerwonej kapusty i jogurtu

Pyszna i zdrowa surówka do obiadu.
W naszym domu surówek i sałatek najróżniejszych zajadamy bez liku, ja je kocham pod każdą postacią.
Ta dzisiejsza jest bardzo smakowita i pasuje do mięsa jak również można ją zajadać jako samodzielne danie.
Polecam zróbcie i ciszcie się pysznym jedzeniem.
Surówka z czerwonej kapusty i jogurtu.

     
                     Składniki:
  • 1/4 główki kapusty czerwonej
  • 3 marchewki
  • 1 kwaśne jabłko
  • kawałek białej części pora
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 1 łyżka octu sherry
  • szczypta soli morskiej
  • świeżo mielony pieprz
  • szczypta cukru
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
Kapustę drobno poszatkowałam.
Marchewkę po obraniu pokroiłam w cienkie plasterki.
W plasterki pokroiłam także pora.
Jabłko wraz ze skórką pokroiłam w cienkie słupki.
Dymkę razem ze szczypiorkiem posiekałam.
Z jogurtu, octu, oleju i przypraw zrobiłam sos którym polałam składniki surówki, wymieszałam.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Cuda natury

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger