Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

niedziela, 28 czerwca 2015

Brazylijskie pierożki - Coxinha de galinha

Brazylia daleko od nas co nie oznacza że potrawy tej kuchni mają nam być nieznane.
Zapraszam na pierożki, nietypowe dla nas bo smażone  w głębokim tłuszczu ale przepyszne i polecam zajadać z różnymi salsami np. tutaj [ klik ] albo tutaj [ klik ], będą smakować wybornie.
Brazylia kusi nie tylko pięknem ale także i swoimi smakami, polecam skosztować tych pierożków.
Brazylijskie pierożki - Coxinha de galinha. 


  
                    Składniki:
  • 2 filety z kurczaka
  • 200 g serka kremowego ze szczypiorkiem
  • 100 g masła 
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 jajka 
  • sól
  • pieprz
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • bułka tarta do obtaczania

Filety umyłam i włożyłam w całości do garnka, dodałam ząbki czosnku, pokrojoną na kawałki cebulę, masło oraz pieprz i sól i zalałam wszystko bulionem wołowym.
Gotowałam filety do miękkości.
Po ugotowaniu filety wyjęłam, przestudziłam i pokroiłam w kostkę.
Z wywaru odlałam 3 szklanki a po przestudzeniu dodałam 3 szklanki mąki, postawiłam na ogień  i dokładnie wymieszałam.
Zostawiłam do wystygnięcia i wtedy dodałam  2 żółtka i wyrobiłam. 
Jeśli ciasto jest za rzadkie dodać jeszcze mąki.
Potem ciasto rozwałkowałam na placek grubszy nic na nasze pierogi i wycinałam szklanką kółka.
Na każdy krążek nakładałam porcje serka i kurczaka i zlepiałam  na kształt bałwanka.
Można też sklejać w formie trójkąta.
Pozostałe jajo i 2 białka lekko rozbiłam widelcem i obtaczałam w nim pierożki a potem obtoczyłam je w tartej bułce.
Smażyłam pierożki w głębokim tłuszczu aż zrumieniły się równo.
Podawałam z salsą z bakłażana i salsą z papai.

Smacznego.
Przepis kuchni brazylijskiej.
"Podróże małe i duże"
Wielbiciel czereśni - szpak

4 komentarze:

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks