Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

poniedziałek, 15 czerwca 2015

Czarniak w papilotach z fasolką i szpinakiem

Ryby jemy średnio dwa razy w tygodniu bo są bogatym źródłem kwasów omega 3 które są odpowiedzialne za to abyśmy byli długo młodzi i piękni.
Dlaczego więc ich nie jeść skoro są pyszne a jak jeszcze takie zdrowe to sama radość na talerzu.
Obiad tak podany pasuje również do ogrodowych biesiad i pikników.
Ryba pieczona w papilotach jest jędrna i soczysta, przechodzi zapachem warzyw z jakimi ją pieczemy.
To fajny sposób obróbki także mięsa.
Czarniak a papilotach z fasolką i szpinakiem.


   
                   Składniki: ( 4 porcje )
  • 4 nieduże filety z czarniaka
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • oliwa aromatyzowana chili
  • garść fasoli szparagowej żółtej 
  • garść szpinaku - u mnie baby
  • kilka gałązek koperku
  • 4 kawałki papieru do pieczenia

Rybę umyłam i osuszyłam.
Skropiłam ją sokiem z cytryny, posoliłam i posypałam pieprzem.
Fasolkę gotowałam w osolonej wodzie 5 minut, odcedziłam.
Przygotowałam dość duże kawałki papieru do pieczenia i każdy pośrodku posmarowałam oliwą z chili.
Ułożyłam na oliwie kawałki ryby, na nim listki umytego szpinaku a na nim klika fasolek i gałązki koperku.
Skropiłam każdy kopczyk oliwą z chili.
Zwinęłam każdy kawałek papieru zaginając mocno  do środka w papiloty.
Pakieciki muszą być szczelne aby soki nie wypłynęły.
Piekłam rybę w 200 C z opcją grzania góra/dół przez 20 minut.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zachód słońca w Ciechocinku

4 komentarze:

  1. Smacznie to wygląda. Pozdrawiam serdecznie. Miłego Nowego Tygodnia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ryby lubię, ale czarniaka jeszcze nie jadłem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czas to nadrobic to bardzo delikatna i smakowita ryba.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks