sobota, 6 czerwca 2015

Dorada z grilla z werbena cytrynową

Ryby z grilla smakują wybornie nawet wtedy jeśli jest to grill w piekarniku.
Polecam serdecznie takie podanie ryby, ma chrupiącą skórkę i soczyste mięso a werbena nadaje jej cytrusowej nuty.
Dorada z grilla z werbeną cytrynową.

                    Składniki: ( 2 porcje )
  • 2 tuszki  dorady
  • 4 gałązki werbeny cytrynowej
  • sól morska
  • pieprz
  • ząbek czosnku 
  • plastry cytryny
Tuszki ryb umyłam, oskrobałam z resztek łusek i osuszyłam. 
Natarłam rybę solą i pieprzem.
Środek każdej dorady natarłam roztartym czosnkiem i włożyłam do wnętrza każdej po 2 gałązki werbeny.
Zostawiłam ryby na 15 minut aby przeszły smakami.
Ja doradę grillowałam 25 minut w 180 C z opcja grilla ale można równie dobrze grillować ją na patelni czy na grillu ogrodowym.
Podałam z plasterkami cytryny.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Podgrzybeczki

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger