Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 30 lipca 2015

Sałatka - carpaccio z buraczków

Błyskawiczna sałatka o ile wcześniej upieczecie buraczki.
Te młode pieką się błyskawicznie. 
Do tego pyszna mozzarella i sałatka - carpaccio gotowa.
Spróbujcie, jest pyszna.
Sałatka - carpaccio z buraczków.

       
                 Składniki:
  • 250 g upieczonych buraków
  • kulka mozzarelli z mleka bawolego
                  Sos:
  • 2 - 3 łyżki sosu chrzanowego 
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • szczypta utłuczonych ziaren kolendry
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • posiekany koperek
Najpierw upiekłam buraczki czyli każdy oddzielnie zawinęłam w folię aluminiową, ułożyłam na blaszce i piekłam około 45 minut w 180 C, choć te młode można krócej, trzeba po prostu sprawdzić.
Po upieczeniu i lekkim przestygnięciu obrałam je i pokroiłam w cieniutkie plasterki.
W cieniutkie plasterki pokroiłam również mozzarellę.
Na talerzu ułożyłam na zmianę plastry sera i buraków.
Wszystkie składniki na sos włożyłam do słoiczka, wymieszałam i polałam nim sałatkę.
Na wierzchu posypałam posiekanym koperkiem.
Lepiej smakuje jak jest zimna.
Smacznego.
Przepis autorski kuchni włoskiej.
"Podróże małe i duże"
Ciechocinek - tężnie

2 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam carpaccio z buraków.
    Serdecznie pozdrawiam:)*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czas to zmienić bo warto, również pozdrawiam.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks