środa, 8 lipca 2015

Sałatka paprykowa z ciecierzycą

Uwielbiam te małe kulki ciecierzycy jak chrupią na ząb dlatego często wykorzystuję je w kuchni.
Polecam również Wam gdyż ciecierzyca ma wiele wartości odżywczych.
Przede wszystkim jest  skarbnicą białka łatwo przyswajalnego a także podobno jest afrodyzjakiem.
Pierożki których użyłam do nabycia w Lidlu podczas włoskich tygodni ale równie dobrze można użyć tortellini.
Polecam serdecznie pyszną sałatkę.
Sałatka paprykowa z ciecierzycą.

   
                        Składniki:
  • 1 szklanka włoskich pierożków Sacchettini z ricottą i kremem pieczarkowo - truflowym
  • 1 puszka cieciorki - 240 g ziaren
  • 2 papryki czerwone
  • 150 g szynki brandenburskiej wędzonej
  • 1 łyżka keczupu
  •  sól perska niebieska
  • szczypta cukru
  • pieprz
  • 3 - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 - 2 łyżki majonezu
  • sok z 1 cytryny

Pierożki włożyłam do miski i dodałam do nich pokrojoną w paski paprykę oraz pokrojoną w kostkę szynkę, wymieszałam.
Teraz dodałam do miski osączone ziarna ciecierzycy.
Z keczupu, majonezu, cytryny oraz soli i pieprzu zrobiłam sos i polałam sałatkę, wymieszałam.
Na sam koniec dodałam posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Sosna pinia - Hiszpania

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger