poniedziałek, 31 sierpnia 2015

Pasta do chleba z olejem z awokado

Jeśli jeszcze do tej pory nie znacie oleju z awokado to polecam bo jest znakomity w codziennym żywieniu.
Zawiera mnóstwo witamin takich jak E, C, A, D, K, PP, B oraz mnóstwo przeciwutleniaczy.
Dba również o utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu w organizmie.
To tak pokrótce a teraz zabieramy się za robienie pysznej pasty.
Pasta do chleba z olejem z awokado.


                 Składniki:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 puszka białej fasoli
  • 100 ml oleju z awokado
  • sok z 2 cytryn
  • 100 g sera typu feta
  • 1/2 łyżeczki białego mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 3 ząbki czosnku

Fasolę osączyłam na sicie i przełożyłam do kielich blendera. 
Awokado obrałam, wyjęłam pestkę a miąższ również przełożyłam do blendera.
Dodałam olej z awokado, posiekany czosnek, ser oraz sok z cytryn, sól i pieprz i zmiksowałam wszystko na gładką masę.
Pastę można używać jako smarowidło do chleba czyli pastę albo zamiast masła.

Smacznego.
Źródło - Olga Smile [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Kamienie Bałtyku

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger