Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

czwartek, 12 listopada 2015

Pasta z awokado i magno czy majonez?

Pewnego dnia w moim domu nie było majonezu a potrzebowałam łyżkę lub dwie.
Jaj nie było również w lodówce, leń aby wyjść na zewnątrz, zaglądam do lodówki, szukam.
Znalazłam awokado i już byłam w domu, a że pod ręką było jeszcze dojrzałe mango to również się przydało.
Teraz już wiem że nie oddam mojej pasty za nic na świecie i nie zamienię na żaden majonez.
Ona jest przepyszna, polecam każdemu.
Kupujcie szybciutko owoce i majonez warzcie.
Pasta z awokado i mango czy majonez?

   
                 Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 papryczka chili
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • sól morska 
  • 1 łyżka oliwy

Awokado przekroiłam na połowę wzdłuż, wyjęłam pestkę i łyżeczka wyjęłam miąższ, przełożyłam go do kielicha blendera.
Mango obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę, dodałam również do blendera.
Do blendera włożyłam także obrane ząbki czosnku, oraz pokrojoną w kostkę papryczkę chili - ja z pestkami a Wy jak uważacie.
Zmiksowałam wszystko na gładką masę.
Dodałam teraz oliwę i sól do smaku, miksowałam razem jeszcze 3 - 4 minuty aż pasta była gładka i lśniąca.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Gęsiego ptaszyny, gęsiego.

4 komentarze:

  1. Wczoraj robiłam pastę do jajek, ale jakoś to avokado mnie nie przekonało :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czemu nawet nie spróbować? czy majonez jest zdrowszy? czy smaczniejszy? nigdy się nie przekonasz dopóki nie spróbujesz. Twój wybór i nic mi do niego.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks