poniedziałek, 28 grudnia 2015

Omlet z torebki

Dla wielbicieli omletów mam dziś fajną alternatywę a mianowicie omlet z torebki.
Tak, tak z torebki, cały proces gotowania odbywa się w torebce  strunowej.
Wkładamy do torebki nasze ulubione składniki i za kilka minut omlet gotowy. 
Mój omlet ugotowałam z półpłynnym środkiem ale tutaj pełna dowolność wystarczy dłużej gotować i środek zetnie się całkowicie.
Zapraszam serdecznie.
Omlet z torebki.


                 Składniki: ( 1 omlet )
  • 3 średnie jaja
  • 1/4 zielonej papryki
  • 1 mała kiełbaska śląska
  • sól morska
  • pieprz
  • 1 - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • torebka strunowa

Torebka strunowa musi być szczelna bez dziur aby masa nie wypłynęła podczas gotowania.
Torebkę umieściłam w miseczce i wbiłam do niej jaja. 

Torebkę zamknęłam i potrząsając rozkłóciłam jaja.
Paprykę pokroiłam w kosteczkę, kiełbasę podobnie, włożyłam do woreczka.
Włożyłam także natkę, sól i pieprz.

Z torebki usunęłam powietrze i zamknęłam ją.

W garnku zagotowałam wodę i umieściłam woreczek w gotującej wodzie.

Gotowałam omlet przez 13 - 15 minut.

Po tym czasie wyjęłam torebkę z wody
i delikatnie wysunęłam omlet z torebki.
Smacznego.
Pomysł znaleziony gdzieś w sieci.
"Podróże małe i duże"
Bałtyk

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger