Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 22 grudnia 2015

Pomidorowa na gęsi z ryżem i marchewką

Dużo pracy przed świętami? zachęcam zatem do ugotowania szybkiej i smakowitej zupy pomidorowej.
Wystarczy wcześniej ugotować rosół z gęsi a potem to już szybciutko. 
Podałam zupę z marchewką, polecam.
Pomidorowa na gęsi z ryżem i marchewką.


              Składniki:
        Rosół:
  • 1 korpus z gęsi
  • 1 litr wody
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
       Dodatkowo na zupę:
  • 1 litr soku pomidorowego - miałam własny
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego 
  • 200 ml śmietanki 36 %
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • pieprz 
  • sól morska
  • cukier do smaku
  • ryż do podania
Korpus z gęsi włożyłam do garnka, zalałam zimną wodą, dodałam obrane warzywa: marchew, seler i pietruszkę i gotowałam zbierając szumowiny przez 1,5 godziny.
Przecedziłam bulion i dodałam do niego sok pomidorowy, koncentrat pomidorowy i połowę posiekanej natki pietruszki, zagotowałam.
Do garnuszka wlałam śmietankę i wsypałam do niej mąkę, wymieszałam i wlałam do zupy, zagotowałam ciągle mieszając.
Doprawiłam do smaku solą i cukrem a także pieprzem, wymieszałam.
Ugotowaną marchewkę rozgniotłam widelcem, dodałam do garnka z zupą.
Ugotowałam ryż na sypko.
Obrałam mięso z korpusu gęsi i dodałam na talerze.
Posypałam wszystko posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Jesienne kolory

2 komentarze:

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks