Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 15 stycznia 2016

Kisiel wiśniowy pachnący różą

Deser pyszny, szybki i bardzo aromatyczny.
Polecam wszystkim zapracowanym bo wymaga on bardzo mało czasu a efekt super.
Do produkcji użyłam wody różanej własnej produkcji [ klik ], można aromatyzować wodę zwykłą wodą różaną i też będzie ok. 
Kisiel wiśniowy pachnący różą. 


                Składniki:
  • 300 g wiśni mrożonych
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 250 ml wody różanej [ klik ]
  • 2 pełne łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • krokant z orzechów laskowych

Mrożone owoce zalałam wodą różaną, dodałam cukier i gotowałam jakieś 5 minut.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłam wodą i wlałam do owoców.
Ciągle mieszając doprowadziłam do wrzenia.
Przelałam kisiel do pucharków i posypałam krokantem z orzechów.
Można jeść na ciepło albo na zimno.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kuchnia lasu

4 komentarze:

  1. Dawniej często robiłam kisiel teraz jakoś mniej:))chętnie zrobię według Twojego przepisu:)))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks