Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

sobota, 30 stycznia 2016

Śledzie po cygańsku

Przepisów na śledzie po cygańsku jest w necie mnóstwo.
Ten który podaję jest najbardziej klasyczny.
Polecam gorąco bo  śledzie tak podane są przepyszne i nie można przejść koło nich obojętnie, popróbujcie koniecznie.
Śledzie po cygańsku.

   
                   Składniki:
  • 500 g filetów śledziowych a'la matias
  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 duża cebula
  • 6 łyżek keczupu
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku
  • świeżo zmielony pieprz czarny
Śledzie zalałam zimną woda i moczyłam minimum 1,5 godziny.
Odcedziłam, osuszyłam i pokroiłam w grube paski.
Cebulę i ogórka pokroiłam w kostkę, wymieszałam ze śledziami.
W misce wymieszałam keczup, olej, musztardę, obie papryki i pieprz czarny.
Powstałą emulsję wlałam do śledzi, wymieszałam.
Wstawiałam śledzie do lodówki na 24 godziny.
Smacznego.
Źródło [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Szpaki

4 komentarze:

  1. ja dodaję jeszcze natkę pietruszki

    -----------------------------------------

    http://bit.ly/2exPe2V

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks