Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

sobota, 6 lutego 2016

Daktyle z serem i boczkiem lub szynką

Mała, pyszna zagryzka, przekąska, przystawka jak zwał tak zwał a znika błyskawicznie.
Nadaje się idealnie na imprezy wszelakie więc zachęcam do zrobienia.
Daktyle z serem i boczkiem lub szynką.


                        Składniki:
  • 100 g boczku wędzonego w plastrach
  • 100 g szynki szwarcwaldzkiej
  • 40 sztuk daktyli bez pestek
  • 80 g sera bryndza
Do wnętrza każdego daktyla włożyłam odrobinę sera bryndza i zawinęłam część w plaster boczku a część w szynkę.
Roladki ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 15 minut.
Zajadamy od razu.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże" 
Kazimierz Dolny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks