Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

piątek, 12 lutego 2016

Placuszki bananowo - owsiane

Na śniadanie, na podwieczorek czy kolację po treningu będą znakomite.
Pożywne i dostarczają mnóstwo pozytywnej energii, polecam.
Użyłam tutaj bardzo dojrzałych bananów wręcz brązowych wtedy są najzdrowsze i mają najlepiej przyswajalny cukier.
Placuszki bananowo - owsiane.


                 Składniki:
  • 1 i 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 2 bardzo dojrzałe banany 
  • 2 łyżki mąki gryczanej
  • 1 jajo 
  • syrop trzcinowy do podania - miałam Diamant

Płatki owsiane przesypałam do miseczki i zalałam wrzącą wodą do wysokości płatków.
Odstawiłam płatki aby wchłonęły całą wodę na 30 minut.
Do przestudzonych płatków dodałam dojrzałe banany oraz jajo i mąkę gryczaną, wszytko razem wymieszałam.
Piekłam placuszki na suchej patelni używając obręczy w kształcie kwiatków ale tutaj można dowolnie kształtować placki lub upiec je normalne z obu stron na złoty kolor.
Podałam z syropem trzcinowym.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Dokąd lecą?

6 komentarzy:

  1. Witaj z rana :) Ślinka cieknie mniam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo z rana smakują wybornie, pozdrawiam.

      Usuń
  2. Takie placuszki chętnie zjadłyby moje nastolatki.
    Czy można do nich użyć zwykłej mąki czy musi być gryczana?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może być zwykła, będą mniej zdrowe ale równie pyszne.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks