Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 3 maja 2016

Likier mleczny

Bardzo prosty i bardzo smaczny likier do kawy i ciacha.
Robi się go błyskawicznie ale trzeba poczekać choć 3 dni aby się przemacerował.
Potem to już tylko delektować się zostaje.
Zapraszam na kieliszeczek pysznego likieru. 
Likier mleczny.

                   
                            Składniki:
  • 250 g mleka zagęszczonego z tubki
  • 500 ml wódki 38 %

Mleko wycisnęłam z tubki do garnka i powoli dolewając wódkę mieszałam aby płyny się połączyły.
Wlałam likier do butelki i odstawiłam na tydzień, choć już po 3 dniach można go popijać.
Na zdrowie!
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Hiacynty

6 komentarzy:

  1. Robię taki sam, choć my pijemy od razu ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można i tak, hi hi, przemacerowany ma głębszy smak.

      Usuń
  2. A czy można ze spirytusem zrobić?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne, 300 ml spirytusu i 200 wody i wymieszać.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks