Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

niedziela, 8 maja 2016

Surówka z czerwonej kapusty, selera i chrzanu

Surówki pasują do wszystkiego, najbardziej lubiane przez wszystkich oczywiście do obiadu.
Ja natomiast lubię jako dodatek do kanapek czy nawet same na śniadanie byleby smakowały.
Ta jest wyjątkowa, smaczna i aromatyczna, dobra na wszelakie bakterie w naszym organizmie, taki naturalny antybiotyk.
Polecam gorąco.
Surówka z czerwonej kapusty, selera i chrzanu.

                 
                   Składniki:
  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1/2 bulwy niewielkiego selera
  • 2 żółte marchewki
  • sól morska
  • pieprz
  • 1 łyżeczka oliwy z chili
  • 100 g chrzanu śmietankowego
  • sok z 1/2 limonki
Kapustę drobno poszatkowałam, a selera i marchewki obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie warzywa wymieszałam, dodałam oliwę z chili, chrzan, sok z limonki oraz sól do smaku i oprószyłam pieprzem, wymieszałam.
Pozostawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Przesmaczne purchawki

2 komentarze:

  1. super ta surówka

    ------------------------------------------

    http://bit.ly/2exPe2V

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks