Google Website Translator Gadget

Obserwatorzy

Wpisz nazwę potrawy i kliknij wyszukaj albo kliknij w interesującą Cię etykietę.

wtorek, 21 czerwca 2016

Kiełbaski pieczone w marmoladzie cebulowej

Danie pyszne i aromatyczne mam dziś dla Was.
Jedliśmy je pierwszy raz na Wielkanoc bo pomysł pochodzi z ulotki Biedronki i jest to pomysł mamy pani Elżbiety z wielkanocnych przepisów.
Teraz często gości na naszym stole.
Spodobał mi się ten pomysł i zrobiłam, jest przepyszne, spróbujcie.
Kiełbaski pieczone w marmoladzie cebulowej.

                   
                 Składniki: 4 porcje
  • 8 kawałków białej surowej kiełbasy
  • 2 łyżki musztardy z ziarenkami gorczycy
  • 5 - 6 dużych cebul
  • 1 szklanka suszonych śliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz
Kiełbaski ułożyłam w naczyniu do zapiekania, posmarowałam je musztardą i wstawiłam do piekarnika z włączoną funkcją grilla lub termoobiegiem w temperaturze 200 C na 35 - 40 minut.
W połowie pieczenia obróciłam kiełbaski na drugą stronę.
Cebulę obrałam i pokroiłam w krążki, przełożyłam do wysokiej patelni, dodałam śliwki i dusiłam na rozgrzanym maśle 10 minut.
Jeśli zaczęłyby przywierać dodać odrobinę wody.
Doprawiłam cebulę kminkiem, majerankiem, solą i pieprzem.
Dusiłam około 30 minut aż cebula całkowicie zmiękła.
Upieczone kiełbaski posmarowałam miodem, obłożyłam marmoladą ze śliwek i cebuli.
Naczynie do zapiekania szczelnie przykryłam folią aluminiową i wstawiłam na kolejne 10 minut do piekarnika.
Podawać można kiełbasę na ciepło lub zimno, i tak i tak jest wyborna.
Smacznego.
Przepis z ulotki Biedronki.
"Podróże małe i duże" 
Stawy - Konstantynów Łódzki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks